Glasilo

Dobrodošli v najnovejši izdaji revije našega glasila, Vetrnica. V uredništvu se trudimo, da bi bil to vaš vir najnovejših dogajanj in spoznanj s področja meteorologije in podnebnih znanosti v Sloveniji, pa tudi vir informacij o dogajanju v društvu. Navdušeni smo, da vam tudi tokrat lahko ponudimo veliko zanimivih prispevkov naših društvenih kolegov in strokovnjakov.

Uvodnik

Študentski kotiček

Zanimivosti

Pod drobnogledom

Iz življenja društva

V spomin

Razprave

Najlepša hvala vsem, ki ste prispevali svoj trud, prav tako vsi najlepše vabljeni k sodelovanju pri naslednjih številkah.


Za naslednjo številko glasila že zbiramo prispevke. Pričakujemo idejo za vodilno temo. Prisrčno vabljeni k sodelovanju. Pošljite prispevke, ki jih lahko pripravite iz svojega poklicnega delovanja, strokovnega dela in izsledkov svojih raziskovanj, saj boste s tem prispevali, da vaš trud ne bo pozabljen. Za popestritev strokovnih vsebin so dobrodošli tudi prispevki za rubriko Zanimivosti, kjer lahko rešimo pozabe kakšne posebne dogodke, vremenske ali pa povezane z delom meteorologov. Velja omeniti, da so prispevki pod rubriko Pod drobnogledom vnešeni v Cobbis kor strokovni članki, pod rubriko Razprave pa kot znanstveni. Avtorji naj upoštevajo Navodila za pripravo prispevkov.


Uredniški odbor Vetrnice


Vrtci

Uvodnik

Srednje šole

Osnovne šole 8. in 9. razred

Osnovne šole 6. in 7. razred

Tokratna številka Vetrnice, izredna in prva po koncu kovidne epidemije, prinaša prispevke otrok iz državnega tekmovanja "Zeleno pero" in projekta "Vreme in mi". Ni običajna številka, ampak prikaz, kako o vremenu in podnebju razmišljajo otroci od vrtca do srednje šoli. Marsikoga bo njihovo razmišljane presenetilo.