Pred vami je osma  številka Vetrnice. Tokrat je posvečena hidrometeorologiji, pa tudi hidrologiji. V njej boste našli zanimive prispevke naših kolegov hidrologov, s katerimi meteorologi vedno bolj sodelujemo. Voda postaja vedno bolj pomembna, zato ni čudno, da se z njo vedno več ukvarjamo. Letos se končuje tudi projekt BOBER, največja aktivnost v zgodovini naše hidrološke in meteorološke službe, namenjena modernizaciji dejavnosti. Pregledni prispevek o tem projektu končuje rubriko Pod drobnogledom.

Tokrat smo pripravili dve vrsti kakovosti na spletu: Pdf datoteke po poglavjih spodaj so v manjši kakovosti vendar dovolj dobri za pregled na spletu. Kdor želi doma vsebino stiskati v boljši kakovosti, naj izbere povezavo v desnem meniju na tej strani ali v arhivu.

Uvodnik (2 Mb)
Pod drobnogledom
(5 Mb)
  Zanimivosti (2 Mb)
  Iz življenja društva (2 Mb)
  Študentski kotiček
(3 Mb)
  Razprave (2 Mb)
Novosti v medijih (2 Mb)
  Napovednik (2 Mb)

Najlepša hvala vsem, ki so prispevali svoj trud, prav tako vsi najlepše vabljeni k sodelovanju pri naslednjih številkah.

Za naslednjo številko glasila bomo predvidoma začeli zbirati prispevke ob koncu tega leta. Prisrčno vabljeni k sodelovanju. Avtorji naj upoštevajo Navodila za pripravo prispevkov.

Uredniški odbor Vetrnice

Osma številka za tiskanje doma
(pdf - 99 Mb)