Uspeli smo končati deveto številko Vetrnice. Vodilna tema je bila tokrfat veter. Pričakovali smo sicer več prisapevkov, vendar boste tudi v teh pod rubriko "Pod drobnogledom" gotovo našli zanimivo branje. Ker se je izid tokratne številke zavlekel, smo v "Zanimivostih" vključili oba dogodka Evropske meteorološke zveze, za leto 2015 in leto 2016. Zahvaliti se moramo za številne prispevke v Študentskem kotičku. Nekaj od njih je prav obširnih.

Na desni s klikom na sliko naslovnice lahko vsebino zadnje številke Vetrnice prenesete na svoj računalnik in doma stiskate svojo verzijo.

Uvodnik (2 Mb)
Pod drobnogledom
(5 Mb)
  Zanimivosti (2 Mb)
  Iz življenja društva (2 Mb)
  Študentski kotiček
(3 Mb)
  Razprave (2 Mb)

Najlepša hvala vsem, ki ste prispevali svoj trud, prav tako vsi najlepše vabljeni k sodelovanju pri naslednjih številkah.

Za naslednjo številko glasila že zbiramo prispevke, tokrat ne bomo imeli vodilne teme. Prisrčno vabljeni k sodelovanju. Pošljite prispevke, ki jih lahko pripravite iz svojega poklicnega delovanja, strokovnega dela in izsledkov svojih raziskovanj, saj boste s tem prispevali, da vaš trud ne bo pozabljen. Za popestritev strokovnih vsebin so dobrodošli tudi prispevki za rubriko Zanimivosti, kjer lahko rešimo pozabe kakšne posebne dogodke, vremenske ali pa povezane z delom meteorologov. Velja omeniti, da so prispevki pod rubriko Pod drobnogledom vnešeni v Cobbis kor strokovni članki, pod rubriko Razprave pa kot znansrveni. Avtorji naj upoštevajo Navodila za pripravo prispevkov.

Uredniški odbor Vetrnice

Deveta številka za tiskanje doma
(pdf - 11 Mb)