Pred vami je obsežna, kar dvojna številka Vetrnice. Poglavitni razlog za to je, da je od izida zadnje številke Vetrnice preteklo kar precej časa. Obljubljenih
prispevkov smo imeli veliko, vendar so se tudi zaradi situacije s Covidom19 nabirali z zamudo. Kljub izostanku vodilne teme smo zbrali veliko prispevkov, ki ponujajo zanimivo branje.

Na desni s klikom na sliko naslovnice lahko vsebino zadnje številke Vetrnice prenesete na svoj računalnik in doma stiskate svojo verzijo, sicer pa spodaj s kliki na posamezne rubrike preberete ali prenesete vsebino posameznih rubrik.

Uvodnik (3,5 Mb)
V spomin
(2,2 Mb)
Zanimivosti (9,2 Mb)
Iz življenja društva (37,7 Mb)
Študentski kotiček (15,2 Mb)
Razprave (15,3 Mb)
Novosti v medijih
(4,7 Mb)

Najlepša hvala vsem, ki ste prispevali svoj trud, prav tako vsi najlepše vabljeni k sodelovanju pri naslednjih številkah.

Za naslednjo številko glasila že zbiramo prispevke. Pričakujemo idejo za vodilno temo. Prisrčno vabljeni k sodelovanju. Pošljite prispevke, ki jih lahko pripravite iz svojega poklicnega delovanja, strokovnega dela in izsledkov svojih raziskovanj, saj boste s tem prispevali, da vaš trud ne bo pozabljen. Za popestritev strokovnih vsebin so dobrodošli tudi prispevki za rubriko Zanimivosti, kjer lahko rešimo pozabe kakšne posebne dogodke, vremenske ali pa povezane z delom meteorologov. Velja omeniti, da so prispevki pod rubriko Pod drobnogledom vnešeni v Cobbis kor strokovni članki, pod rubriko Razprave pa kot znanstveni. Avtorji naj upoštevajo Navodila za pripravo prispevkov.

Uredniški odbor Vetrnice

Dvanajsta/trinajsta številka za tiskanje doma
(pdf - 77 Mb)